APK-regelgeving_3840x11002

APK REGELGEVING - ALLE AUTO'S VEILIG!

De APK regelgeving is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle auto’s op de weg veilig zijn. Voldoet uw auto niet aan de APK regelgevingseisen? Dan mag u niet rijden. Als uw auto goedgekeurd is, wil dat zeggen dat uw auto op dat moment aan de veiligheidseisen en de eisen voor het milieu voldoet. Maar tussen twee APK keuringen door kunnen er natuurlijk problemen ontstaan; laat uw auto daarom altijd regelmatig onderhouden en wacht niet te lang met een kleine beurt of een grote beurt.

VOOR WELKE DATUM MOET U UW AUTO LATEN KEUREN?

Wilt u weten wanneer uw auto uiterlijk APK gekeurd moet zijn volgens de regelgeving? Op de website van het RDW kunt u vinden wat uw APK vervaldatum is. Maar ook bij Vakgarage vinden we het belangrijk dat u op tijd bij ons komt, zodat u geen boete riskeert. Maak gebruik van onze reminder, zodat u nooit te laat bent met uw autokeuring. Vakgarage is volledig op de hoogte van alle eisen en alle regelgeving, zodat uw auto altijd aan de wettelijke verplichtingen voldoet. Wel zo’n veilig gevoel!

APK REGELGEVING EISEN VOOR NIEUWE EN OUDE AUTO’S

Wanneer uw auto APK gekeurd moet worden, hangt af van de leeftijd van uw auto en op welke brandstof u rijdt. Nieuwe benzine en elektrische auto’s hoeven de eerste vier jaar nog niet APK gekeurd te worden. Bij voertuigen die op diesel of gas rijden is dit de eerste drie jaar. Bereikt uw auto binnenkort deze leeftijd, kijkt u dan hoe het zit met de APK regelgeving.

Vanaf 1 januari 2023 is voor auto’s met een roetfilter een test met een deeltjesteller verplicht bij een APK. Voor deze deeltjestest kunnen extra kosten worden berekend.